Menu
  • Menu

    Wigilie firmowe – jaki adres wybrać?

    Przed nami czas świątecznych spotkań. Zanim dojdzie do tych w gronie rodziny, czekają nas miłe chwile spędzone z przyjaciółmi i współpracownikami. Firmowe wigilie zazwyczaj odbywają się w restauracjach. Które z nich wybrać, aby należycie celebrować to wyjątkowe wydarzenie? Oto nasze warszawskie rekomendacje.

     

    Trattoria Boccone

    Bogactwo kuchni włoskiej wynika z ogromnej liczby potraw, jakimi może się pochwalić każdy region tego kraju. Potrawy te, przez całe stulecia stanowiące element lokalnej tradycji, w przeszłości z wielkim trudem przekraczały granice krain, z których się wywodziły, aby powoli ukazać nam obecny obraz włoskiej kuchni – barwnej, o nieskończonej mnogości smaków, mogącej zaspokoić każdego prawdziwego smakosza. Zapraszamy do Trattorii Boccone, w podróż po tradycji, serdeczności, radości z życia i wspólnego posiłku w otoczeniu rodziny i przyjaciół.

    NOWINA

    Tradycyjne spotkanie świąteczne w nowoczesnym miejscu? Czemu nie. Jego kwintesencją będą dania przygotowane przez Arkadiusza Janczarka, członka Stowarzyszenia Slow Food Polska oraz wielokrotnego obrońcy podwójnych sztućców Michelin, z doskonałymi dodatkami w postaci najlepszych jakościowo win z różnych zakamarków świata. Atmosferę dopełni nietuzinkowe wnętrze, w którym spotyka się wzornictwo XIX, XX i XXI w. To wszystko sprawi, że wigilia w restauracji NOWINA będzie najlepszą, jaką do tej pory zorganizowała twoja firma.

     

    Thaisty

    Thaisty uznawana jest przez wielu za najlepszą restaurację tajską w Polsce. Wszystko dzięki szefowej kuchni Chanunkan Duangkumma – jednej z najbardziej uznanych szefów kuchni tajskiej w Polsce, pochodzącej z Bangkoku i wyuczonej na tradycyjnych, rodzinnych recepturach. Prezentuje ona jedyne w swoim rodzaju podejście do tajskich potraw w autorskim wydaniu. Wszystkich spróbować można, a wręcz należy, w jednej z dwóch restauracji Thaisty w Warszawie!

    U Rysia

    U Rysia każdy smakosz ryb znajdzie coś dla siebie. Regularnie dostarczane świeże ryby z Mazur są przygotowywane na trzy sposoby: tradycyjnie smażone, gotowane na parze lub pieczone bez tłuszczu. Wykwintne dania z ryb morskich oraz owoców morza dopełniają kartę dań. Atrakcyjna lokalizacja w centrum Warszawy na rogu ulic Marszałkowskiej i Rysiej, tuż przy stacji metra Świętokrzyska sprzyja łatwej komunikacji, spotkaniom towarzyskim, biznesowym lunchom czy rozpoczynaniu poważnych eskapad nocnych.

     

    Fot. Trattoria Boccone, NOWINA, Thaisty, U Rysia

    Udostępnij

    Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *